Select Page

Учесници протеста који је вечерас организовао покрет „Двери“ на Тргу Републике, дошли су на Теразије, где ће чекати одлуку Бироа за координацију служби безбедности везану за сутрашњи Прајд.

Кордон полиције постављен на улици, спречио је окупљене да наставе кретање, а представници „Двери“ апеловали су на све да мирно сачекају одлуку Бироа за координацију служби безбедности.
Организатори Прајда раније су најавили да ће шетња у оквиру те манифестације бити одржана сутра у центру Београда, док надлежни још увек нису саопштили коначну одлуку о забрани или одржавању Прајда.
Покрет „Двери“ претходно је на Тргу Републике одржао протест са кога је затражено да се Прајд не одржи.
Представник „Двери“ Владан Глишић позвао је окупљене на миран и ненасилан протест, поручивши Бироу за координацију служби безебдности да „не прозива окупљне због глупости – геј параде“.
На скупу је приказан и руски филм „Содома“ који, како су организатори рекли, указује на погубан утицај промоције хомосексуализма на децу и породичне вредности.
Глишић је пре почетка скупа рекао да је кампања „Двери“ била узбуњивање јавности, односно „да људи схвате да прича о геј паради није прича о људским правима“.
„Ово окупљање треба да охрабри грађане Србије да јавно кажу свој став који је већински – да не треба да буде геј параде“, рекао је Глишић.

Protest Dveri.jpg
Протест Покрета „Двери“

Додао је да ово није „хомофобично окупљање већ окупљење против ЛГБТ активиста који покушавају да уведу тоталитарану идеологију у наше школе и куће и да нас доведу у ситуацију да породичне вредности више не буду главне вредности у Србији“.
Представник „Двери“ Данило Тврдишић каже да је протест организован како би се жаштитила деца од агресивне промоције идеологије хомосексуализма.
„Двери су овде данас, јер желимо јасно и прецизно да поручимо влади Србије да је заслагање за геј параду и упште промоција хомосексуалних права протувуставно деловање“, рекао је Тврдишић.
Према његовим речима, то залагање нема никакве везе са људским правима, већ обрнуто – „представља атак на већину грађана и традиционалне вредности“.

Skup-crkva.jpg
Скуп грађана испред Саборне цркве

На одвојеном скупу, испред Саборне цркве у Београду, окупила се група грађана. Певају црквене песме окружени полицијским обезбеђењем.

Извор: РТС

Pin It on Pinterest

Share This