Select Page

У благодатној радости Духа Светога, парохија прељинска је прославила праведне богородитеље Јоакима и Ану, којима је посвећен овдашњи храм. Предстојавајући литургијском сабрању, бескрвну жртву је принео Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин, уз саслуживање више свештеника, ђакона и верника ове парохије и гостију. Ово је уједно и прва посета владике Јустина овој црквеној заједници.
Исказујући родитељску љубав и бригу о својој духовној деци, Владика је, поучавајући вернике у беседи, упутио на пример живота Светих Јоакима и Ане, који треба да следимо. Да у смирености, са молитвом у срцу прихватимо бреме живота, а Господ ће благословити наш труд и свакако наградити нашу веру.
Сједињени са Господом у причасној Чаши, били смо учесници Царства небескога које се остварује још овде на земљи, али се пројављује само у Цркви, на Литургији. Обогаћени данашњим духовним искуством, под омофором нашег Епископа, осетили смо благодат Духа Светога и радост коју само Он доноси у својим даровима.
У тој радости и усхићењу сведочимо Васкрслога Господа, очекујући његов Долазак у Слави. То ће бити Царство Божије које очекујемо, следујући хришћанима ране Цркве, завапимо: Маран Ата! Да Господе Дођи!

Извор: СПЦ/Епархија жичка

Pin It on Pinterest

Share This