Izaberite stranicu
У Свечаној сали Санкт-петербуршке духовне академије епископ Атанасије (Јевтић) је 15. септембра одржао предавање „Христос – Земља живих“.
Северну престоницу Русије, Санкт-Петербург, владика Атанасије посећује први пут. Допутовао је на позив ректора академије, архиепископа Петерхофског Амвросија.
На предавање су позвани професори и сарадници Духовне академије, студенти свих катедри и полазници диригентског и иконописног одељења.
Поздрављајући окупљене епископ Атанасије је упутио изразе искрене захвалности Његовој Светости Патријарху Московском и целе Русије Кирилу због благослова, и владици Амвросију због позива да посети Северну престоницу Русије и њену духовну академију. Владика је истакао да за њега представља изузетну радост могућност да одржи предавање у установи у којој су се својевремено школовали многи угледни и прослављени у збору светаца јерарси и подвижници Руске и Српске Православне Цркве.
Предавање је изазвало искрено интересовање и пажњу слушалаца. После излагања владика Атанасије је одговарао на питања студената.
На крају сусрета владика Атанасије је срдачно пожелео младим људима – студентима Духовне академије да све снаге усмере на познање Истине и да буду истински људи Христове вере, јер она, садржећи апсолутно све врлине и потребне услове за спасење (учествовање у Тајнама, пост, молитву, дела милосрђа итд.) представља једини пут ка истинском савршенству и вечности.
У току наредне две недеље епископ Атанасије ће одржати засебна предавања на различите богословске теме студентима завршних година студија за дипломиране богослове, магистре и постдипломце Духовне академије.
Сва излагања познатог професора и богослова, снимљена у видео формату биће доступна на званичном сајту Духовне академије.

Са руског: Марина Тодић

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This