Izaberite stranicu

Васкрсење Господа Христа потиснуло је сва дјела, сва чуда, и силом своје неизмерне вриједности наметнуло себе за центар Хришћанства. И баш као што је Васкрсење центар и срце наше вјере, тако је и новоизграђени храм Христовог Васкрсења центар и срце Црне Горе и Православне Цркве уопште. И као што су се све истине Хришћанства може сабрале у догађај Васкрсење Христовог тако се и читаво хришћанско наслеђе наше Цркве сабрало и васкрсло у велелепном здању подгоричког Саборног Храма. И као што сво Хришћаско предање врхуни даном васкрсења Исусовог, сва савремена Историја цркве у Црној Гори врхуни даном освећења храма подигнутог у славу Христове а кроз Њега и наше побједе на смрћу. Емисија која је пред вама, а коју смо назвали светионик Црне Горе, управо је посвећена том догађају, освећењу Саборне цркве читаве Црне Горе, припремама за тај догађај и животу овог монументалног Храма.
У првом издању емисије слушаћете:
Митрополит црногорско-приморски г Амфилохије казао је данас да је Саборни храм Васкрсења Христовог у Подгорици, чије освећење је заказано за 7. октобар, позив народу у Црној Гори на узајамно помирење и праштање.
У храму Христовог Васкрсења у Подгорици, данас је постављен централни полијелеј, рад мајстора из украјинског града Лвова, заједно са четрнаест других, мањих полијелеја.
[wpaudio url=” http://www.svetigora.com/audio/download/13533/24_09_2013_svetionik_crne_gore_br.1.mp3″ text=”Емисија Радија Светигора”]

Pin It on Pinterest

Share This