Izaberite stranicu

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије изразио је данас наду да се у Црној Гори више неће организовати геј поворке, додајући да нико, па ни званичници ЕУ, немају право да, под утицајем геј лобија, читавим народима намећу нешто што је нездраво и морално недопустиво. Прва геј поворка у Црној Гори одржана је 24. јула у Будви, а завршила се неславним билансом – жестоким сукобом полиције и противника манифестације што је резултовало привођењима, повредама и на крају евакуацијом бродовима учесника Параде.
Нова Парада поноса најављена је за 27. октобар у Подгорици.
Митрополит Амфилохије је изразио наду да то тога, ипак, неће доћи, додајући да никад није употребљавао термин парада поноса већ парада срама.
„Свако можзе да се понаша и живи како хоће, али нема право да већини грађана намеће нешто што није здраво и нормално“, казао је он на конференцији за новинаре.
Митрополит Амфилохије је казао да организатори геј поворке у Подгорици морају да буду свесни тога да наметањем свог начина живота и понашања угрожавају идентитет и достојанство огромне већине грађана.
„Нико њима не завирује шта раде у соби и кревету. Зашто онда морају да износи пред другима нешто што је, у најмању руку, дискутабилно, односно што угрожава етичко, морално и духовно биће већине грађана“, навео је он.
Према његовим речима, одржавање геј парада није добро, јер изазивају сукобе међу људима.
Митрополит Амфилохије је истакао да је посебно недопустиво да се геј паровима одобри усвајање деце.
Он је казао да се прибојава тога да ће се, под утицајем геј лобија, од држава које тек треба да приступе Европској унији тражити да омогуће истополне бракове.
Митрополит Амфилохије је додао да припадници ЛГБТ популације којих, како је истакао, има у врху ЕУ, немају право да са места на којем се налазе „соле памет и угрожавају етичко биће читавих народа“.

Извор: ТАНЈУГ

Фото: Борис Пејовић

Pin It on Pinterest

Share This