Izaberite stranicu

На дан Сабора Светог Архангела Гаврила и уједно храмовне славе у селу Смиловцу, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки Давид освештао је новосаграђени храм посвећен Светом Архангелу Гаврилу
Храм је грађен је око 20 година и подигнут на одувек поштованом светом месту, где су верници много пута добијали исцељење и били сведоци чудесних догађаја који су на духовну корист и утврђивање вере. Најпре је освештан иконостас, а потом служена света Литургија, на којој су саслуживали архијерејски намесник протојереј Владица Столић, старешина храма протојереј Миломир Глигоријевић, јереј Милан Бањац и ђакони Александар Николић и Андрија Јелић.
По отпусту пререзан је славски колач, а нешто касније освештан и новосаграђени конак. Учешће на светој Литургији узело је мноштво верног народа, међу којима и Њихове екселенције: министар Велимир Илић, градоначелник Ражња г. Добрица Стојковић и подпредседник општине Ражањ г. Саша Милосављевић, који су, између осталих, заслужних, награђени архијерејским граматама. Деца села Смиловца су Епископа и госте поздравили народним играма из Србије, а у наставку су присутни послужени за трпезом љубави.
Извор: Епархија крушевачка

 

Pin It on Pinterest

Share This