Izaberite stranicu

Никола Дуновић из Пухарске код Приједора, син Јелене Трикић, хероине која је ризиковала живот ради мајчинства, ускоро пуни десет месеци. Насмејана, напредна и весела беба, која је крупне тамне очи наследила од мајке, проговора и своје прве речи, а једна од њих је и она несвесно изговорена, мама.
Горан Дуновић, отац бебе чија је судбина ујединила регион и обишла цели свет, каже да му је Никола ублажио велику тугу и неизмерну бол због губитка супруге Јелене.
– Ништа, нажалост, не можемо мењати, тако се десило, живот иде онако како мора… Сва срећа да је Никола ту. Он нам је свима велика утеха и радост. Доста личи на Јелену, има њене црта… Најважније је да је здрава, мада, богами, понекад и љута беба… Ако нешто није по његовој вољи, има и вриске и плача – каже с доста љубави Николин отац Горан.
Додаје да се у међувремену, након бројних новинских текстова о “Мајци Храброст” и огромне пажње јавности, све стишало.
Ипак, повремено, ређе него раније, зову неки непознати људи, каже, чак из далеке Аустралије. Питају како је Никола и нуде помоћ дечаку, о чијем се одрастању, осим оца Горана и његових родитеља, посебно брине Горанова сестра Сања.
– Ништа нам не може бити тешко када су у питању његов осмех и веселе очи. Битно је само да добро напредује – каже Сања, без чије помоћи Горан не би могао.
Горан и мали Никола често одлазе и у Дрвар, код Јеленине породице. Тако ће бити и током августа, јер је и њима Никола велика утеха. У међувремену, на гробљу Спасовина у Дрвару биће подигнут и надгробни споменик хероини која је 18. новембра прошле године умрла у 33. години, само месец и по након што је, одбивши лечење цитостатицима, донела на свет сина Николу.
Још се чека и да једна од улица уснулог Дрвара, након прошлогодишње иницијативе, добије име жене која је јавности показала шта значи храброст.
Новац који је Никола добио у неколико акција помоћи је орочен. Његов отац Горан истиче да је Николин и да ће га добити када одрасте.
– То је његово у сваком случају. Има све. И довољно одеће, коју му чак нисмо стигли ни обући – каже нам Горан.

Извор: srbin.info

Pin It on Pinterest

Share This