Izaberite stranicu

Руски председник Владимир Путин поручио је патријарху Српске православне цркве Иринеју да ће Москва и даље на међународној сцени заступати став да је Косово и Метохија правно – српска територија.
Како је јавио београдски дневник “Вечерње новости” на свом Интернет сајту, Путин је током сусрета са Иринејом у Кремљу поручио да Русија неће признати самопроглашену државу Косово, која је настала кршењем резолуције 1244 Савета безбедности УН као свих норми међународног права.
Москва ће и даље доследно подржавати Србе у праведној борби да сачувају своју територију, становништво и храмове на Косову и Метохији, поручио је руски председник српском патријарху током сусрета у Кремљу у четвртак увече.
После говора представника делегација православних цркава, посебно Његове светости Иринеја, Путин је говорио десетак минута о невољама које је имао и има српски народ на Косову и Метохији.
Српски патријарх био је веома задовољан тим разговором, јер се уверио да је председник Русије одлично информисан о томе колико Срби и друго неалбанско становништво данас пати на КиМ, наводе “Новости”.

Извор: ТАЊУГ

Pin It on Pinterest

Share This