Izaberite stranicu

Владимир Путин поручио патријарху Иринеју да ће Москва и даље на међународној сцени заступати став да је Косово и Метохија правно – српска територија.

РУСИЈА ће и даље доследно подржавати Србе у праведној борби да сачувају своју територију, становништво и храмове на Косову и Метохији. Москва неће признавати самопроглашену државу Косово која је настала кршењем резолуције 1244 Савета безбедности УН као свих норми међународног права.
Први човек највеће државе света пренео је поглавару Српске православне цркве да ће Москва и даље на међународној сцени заступати принципијелни став да је Косово и Метохија правно – српска територија.
После говора представника делегација православних цркава, посебно Његове светости Иринеја, Путин је говорио десетак минута о невољама које је имао и има српски народ на Косову и Метохији. Српски патријарх био је веома задовољан тим разговором, јер се уверио да је председник Русије одлично информисан о томе колико Срби и друго неалбанско становништво данас пати на КиМ.
Иначе, Путин би у суботу требало у Кијеву да се састане и са председником Србије Томиславом Николићем. Они ће на позив шефа украјинске државе Виктора Јануковича присуствовати великој свечаности поводом 1025. годишњице крштења Русије.

Извор: novosti.rs

Pin It on Pinterest

Share This