Izaberite stranicu

ЦЕТИЊЕ, 16. МАРТА (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас са свештенством Литургију у манастиру Ждребаоник код Даниловграда, поред моштију Светог Арсенија Другог Архиепикопа српског.

Током Светог богослужења одликовао је протопрезвитера Обрена Јовановића, секретара Митрополије Црногорско-приморске, правом ношења напрсног крста.

“Наш отац Обрен примио је и на груди своје крсно знамење поставши и на овај начин крстоносац”, рекао је Владика у литургијсмкој бесједи.

“А крст свој је примио и рођењем и својим Светим крштењем и својим досадашњим трудом у ношењу Крста Часнога Христовога. Нека му и ово знамење ново од Цркве Божије буде подстицај на још ревносније служење Господу, приношење себе на жртву миомирну”, рекао је Владика Амфилохије.

Након богослужења, у просторијама манастирског конака, одржана је прва овогодишња сједница Епархијског савјета и Епархијског управног одбора Митрополије Црногорско-приморске.

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/12554/17.03.2013_Zdrebaonik_o.Obren_Mitropolit.mp3″ text=”Прилог Радија Светигора”]

Pin It on Pinterest

Share This