Select Page

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/12500/10.03.2013_Mitropolit_Rumija.mp3″ text=“Прилог Радија Светигора“]

ЦЕТИЊЕ, 11. МАРТА (Светигора прес) Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије служио је јуче, у Месопусну недјељу, Литургију у манастиру Светог Сергија Радоњешког у Микулићима, на обронцима Румије.

У току Светог богослужења Митрополит Амфилохије је замонашио искушеницу ове свете обитељи којој је дао монашко име  Пафнутија.

“У сваком човјеку који нам долази на врата нашега срца и нашега дома, са којим се срећемо, нарочито у оном човјеку који тражи од нас помоћ и утјеху, открива се сам Господ”, рекао је Владика у литургијској бесједи.

“И онај који покаже љубав своју према било ком човјеку, и пријатељу и непријатељу, он уствари показује открива љубав према самом Господу који се кроз њега јавља”, објаснио је Владика.

Новопостриженој монахињи Пафнутији Владика је пожелио да као мјеру свога живљења узме примјер Светог Пафнутија “као узор свога живота, као образ њенога живота – великог Божјег угодника који је живио у древна времана, који је био учитељ и великог Атанасија Великога у Египатској пустињи”.

“Он је остао уписан у памћење Цркве Божије управо са разлога што је ходио за Господом и принио му се на жртву миомирну”, рекао је Митрополит Амфилохије.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This