Select Page

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/12490/09.03.2013_Mitropolit_Cetinje.mp3″ text=“Прилог Радија Светигора“]

ЦЕТИЊЕ, 9. МАРТА (Светигора прес) – Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас поводом Задушница Свету службу Божију са парастосом упокојеним хришћанима у Цетињском манастиру.

“Као што је Бог шест дана стварао свијет и седми дан ушао у суботњи дан, у дан Свога покоја, тако Господ увијек изнова стварајући улази у свој покој”, рекао је Владика Амфилохије у литургијсјкој проповиједи.

“У исто вријеме, све које је створио призвао их је на дјело, да дјелају дјело своје до вечера, као што каже Свети пророк. То значи до краја свога живота да дјелају дјело своје које је дјело Божије, да буду Божји сарадници. На то смо призвани ми људи овдје на земљи”, рекао је Владика.

Владика је објаснио да када људи заврше то своје дјело, када их Господ призове из пролазног у непролазни живот, они се упокојавају.

“Призвани су да се упокоје у рају, у мјесту покоја, гдје су упокојени зборови светих и праведника – оних који су на најсавршенији начин дјелали дјело Божје овдје на земљи”, рекао је Владика Амфилохије.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This