Izaberite stranicu

[wpaudio url=“http://www.svetigora.com/audio/download/12464/03.03.2013.MITROPOLIT%20Golubovci.mp3″ text=“Бесједа Митрополита Амфилохија“]

ЦЕТИЊЕ, 3. МАРТА (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, на недјељу о блудном сину, Свету службу Божију у цркви Свете Петке у Голубовцима.

У литургијској бесједи Владика је рекао да је блудни син из јеванђелске приче мислио да је смисао живота у томе да се наједе, напије и да задовољи своје страсти.

“Тако мисле многи и дан данас. А таква идеологија често пута завлада читавим покољењима. Шта је био комунизам до одлазак у далеку земљу отуђења од Бога и коришћење Божјих добара у своје саможиве сврхе? И шта се на крају догодило с оним у шта је уложена огропмна енергија великих народа, руског, нашег и других земаљских народа? Све је пропало и нестало”, рекао је Митрополит Амфилохије.

“Све је пропало и проћерано. Ево код нас су остали још КАП и Жељежара. И још мало капље, па се не зна кад ће се завршити. Зашто? Зато што је то грађебно мимо Бога и против Бога”, објаснио је Митрополит Амфилохије.

У току литургије Владика је у ђаконски чин рукоположио Слободана Лукића, а у чин чтеца произвео Ивана Црногорчевића.

Владика је данас у цркви преподобне Параскеве Римљанке у зетском селу Курило крстио Војина Станковића.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This