Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/1201208[/picasa]

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/11343/01.09.2012.%20o.Gojko%20-%20besjeda.mp3″ text=”Молебан у Цетињском манастиру поводом почетка школске године”]

ГАЛЕРИЈА

У суботу 1. септембра 2012.г на празник Светог Андреја Стратилата служена је у Цетињском манастиру Света Литургија са призивом Светог Духа за благословен почетак нове 2012/2013. школске године.

Свету Литургију су служили ректор Богословије Светог Петра Цетињског, протојереј-ставрофор Гојко Перовић, професори Богословије протојереј-ставрофор Драган Станишић, свештеник Немања Кривокапић, као игуман Гуриј Малешин и јерођакон Рафаило из Цетињског манастира.

Након Свете Литургије и молебна за почетак школске школске године, сабраним професорима, и присутним ученицима Богословије  и осталих цетињских школа , бесједом се обратио о. Гојко Перовић, ректор цетињске Богословије.

У својој бесједи о. Гојко је призвао божији благослов на све људе, а посебно на ученике и пожелио им помоћи Божије у савладивању градива и учењу ове нове школске године,   као и да се науче разликовати корисно од штетног, и да тако уз љубав Божију и благодат Божију напредују, не само у овој школској години, него све до краја свог спасења, ка Царству Небеском и наручју Господњем.

Послије Свете Литургије, у управној згради Богословије  Светог Петра Цетињског је одржана прва редовна сједница наставничког савјета, у новој школској 2012/2013. години, којом је предсједавао ректор Богословије протојереј-ставрофор Гојко Перовић.

Pin It on Pinterest

Share This