Izaberite stranicu

[picasa width=”570″ height=”440″ autoplay=”1″ showcaption=”0″]https://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/26201207[/picasa]

[wpaudio url=”http://www.svetigora.com/audio/download/11350/02.09.2012.%20Igor%20Crkva%20Sv.%20Nikole%20Macagaj.mp3″ text=”Митрополит Амфилохије служио у Маћагају”]

ГАЛЕРИЈА

БУЕНОС АИРЕС, 1. септембра (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски и Епископ-администратор Епархије буеносаиреске и јужно-централноамеричке господин Амфилохије служио је у недјељу, 26. августа, Свету архијерејску Литургију у цркви Св. Николе у Маћагају.

На Светој Литургији су му саслуживали свештеници Бошко Стојановић из Буенос Аиреса, Бранко Станишић, нови парох у Маћагају и протођакон Никола Радиш.

Митрополит је на Светој Литургији бесједио о неопходности свештеничке службе у животу једне парохије и вјерника и окупљеним вјерницима представио новог пароха овог храма презвитера Бранка Станишића, с надом да ће се он и парохијани узајамно помагати и сарађивати на добро и корист Цркве и народа Божијег. Подсјетио је на то да су се у овом храму неколико посљедњих година појављивали и лажни пастири који су покушали да међу људе унесу смутњу и идеолошке подјеле, али да је то вријеме, Божијом благодаћу и мудрошћу парохијана и Цркве, ипак прошло и да се, ако Бог да, неће понављати.

Послије Свете Литургије, двоје Аргентинаца, жена из Маћагаја и младић из Ла Тигре, који су били присутни на Светој Служби као пријатељи наших људи, изразили су жељу да буду чланови Православне Цркве, па их је Митрополит примио у Православну Цркву исповједањем православне вјере и Светим Миропомазањем.

Отац Бранко Станишић ће живјети у парохијском дому, који се налази одмах поред цркве, и који је у обнови, коју помажу парохијани и Епархија буеносаиреска и јужно-централноамеричка, а својим ангажовањем значајно доприносе Хуан Вулековић, предсједник Црквеног одбора храма Св. Николе у Маћагају и протођакон Никола Радиш, предсједник Црквеног одбора у Буенос Аиресу, који је рођен у Маћагају, а отац му је у Ћако дошао из Црне Горе.

Након Свете Литургије, Митрополит је разговарао са неколико чланова Црквеног одбора и парохијанима о даљим плановима за обнову пуног духовног живота Парохије у Маћагају.

У поподневним часовима, Митрополит је посјетио гробље у Маћагају, на којем почива велики број наших исељеника, и тамо одржао помен.

И.Б.

Pin It on Pinterest

Share This