Select Page

ПОДГОРИЦА – Митрополит црногорско-приморски Амфилохије оценио је данас да није добро да Србија укине Министарство вера и изразио наду да ће влада и скупштина Србије још једном размотрити одлуку да се уместо Министарства формира Државна канцеларија за вере.

„Сматрам да није добро да се укида то министарство, као што није добро што је и у Црној Гори укинут тај владин ресор“, казао је он Телевизији „Атлас“.

Митрополит Амфилохије сматра да се одлука о укидању Министарства вера Србије може негативно одразити и на финансијску страну црквеног живота, с обзиром на то да је то министарство новчано помагало цркве и богословску школу у Црној Гори.

Коментаришући чињеницу да је Скупштина Црне Горе, гласовима посланика владајуће коалиције, одбила да расправља о закону о обнови капеле владике Петра Другог Петровића Његоша, он је навео да има сазнање да је реч о привременој одлуци.

Митрополит Амфилохије сматра да треба испоштовати последњу вољу црногорског владара тако што ће се капела изградити на врху Ловћена, поред маузолеја.

(Танјуг)

Pin It on Pinterest

Share This