Izaberite stranicu

Говорећи о евроатлантским интеграцијама Црне Горе, митрополит црногорско-приморски Амфилохије пожелио је да се НАТО расформира.

– Ја се у Бога надам да Црна Гора неће у НАТО који нас је бомбардовао. Ми смо у Европи прије Европе били. Ми смо темељ Европе. Европа је рођена у срцу Балкана. Од Јерусалима, Атине, Цариграда, Београда и Цетиња. Ту је рођена Европа. Идући у њу, ми идемо своме дому. Али, дај, Боже, овим нашим главарима мудрости да помогну Европљанима и Американцима да се расформира НАТО. То ће бити највећи допринос Црне Горе Европи и свијету – поручио је јуче митрополит Амфилохије након освештавања обновљене цркве Светих врачева Козме и Дамјана у херцегновском селу Ратишевина.

Црна Гора би чланством у НАТО, сматра митрополит, само постала шраф у милитаристичкој организацији која данас врши насиље над свијетом.

– Треба да помогнемо да се томахавци и бомбе, атомске и друге, преточе у раонике и друге алатке за обраду земље и унапређивање људског друштва и људске заједнице. Тако ће Црна Гора, а исто тако и Србија и ове друге државице које су настале из Југославије, истински допринијети Европи и њеном напретку – оцијенио је митрополит Амфилохије.

Он је подсјетио да су Французи 1806. године спалили Ратишевину.

– Но, и поред свих проблема, ми волимо нашу браћу са Запада. Ево, ми сада почињемо да се интегришемо у Европску унију. Када смо на том путу, треба да знамо да су нам отуда долазили ратови, паљевине, крвопролића и бомбардовања. Но, праштамо им. Ми смо народ хришћански, који прашта и памти, и то је разлог због чега Црна Гора неће НАТО – закључио је митрополит Амфилохије.

Извор: Дан

Pin It on Pinterest

Share This