Izaberite stranicu

ПОДГОРИЦА, 11. јула – Реалност обнове капеле везана за жељу, за духовну потребу већине становника Црне Горе да једна црква која представља Његошев завјет, и прва црква која је посвећена Светом Петру Цетињском опет дође на своје првобитно мјесто, на мјесто свог постанка – а то је кров Ловћена. Мислим да је та жеља и та потреба данас несумњива.

Ово је за “Блиц Црна Гора” рекао протојереј-ставрофор Гојко Перовић, ректор Богословије Светог Петра Цетињског, и нагласио:

– Главна и највећа препрека је политизација те искључиво црквене и духовне теме. Та политизација долази из два правца. Један се базира на размишљању да је обнова капеле на Ловћену акт уперен против државе Црне Горе, против црногорског идентитета, што је бесмислено и неумјесно. Други приговор је заснован на ставу да сада имамо важнијих питања од капеле, као што су економија, социјални проблеми и застрашујуће тежак животни стандард бројних градана Црне Горе, и он има неког смисла, али ја сам дубоко убијеђен да ствари стоје обрнуто. Обнова капеле не изискује велика средства, а у духовном смислу она представља предуслов за сваки други напредак људи на овим просторима, а нарочито оних вјерујућих, казао је Перовић.

Извор: Портал Аналитика

Pin It on Pinterest

Share This