Izaberite stranicu

[picasa width=“570″ height=“440″ autoplay=“1″ showcaption=“0″]http://picasaweb.google.com/mitropolija.ct/27200911[/picasa]

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6502/28.12.09_Donatorsko%20vece%20Bar.mp3]

БАР, 28. децембра (Светигора прес) – У Бару је синоћ одржано донаторско вече за прикупљање средстава за градњу Саборног храма Светог Јована Владимира.

Скуп је благословио Високопреосвећени Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије, мјестобљуститељ Патријарашког трона СПЦ који је рекао да га радује треће по реду добротворно сабрање које се уграђује у барски саборни храм.

«Храм већ постаје, а тек кад се заврши биће украс овога града и читавог нашег Приморја. Сви приморски храмови, грађени у последњих 1 500 година, сада ево на неки начин добијају своју пуноћу», рекао је Владика.

Протомајстор храма г. Момчило Станојевић рекао је да је захваљујући присутнима и свима који су помогли градња храма стигла до коте триста.

«За то је било потребно много материјала, рада, труда и љубави», рекао је Станојевић.

Ово донаторско вече је треће по реду у задњих шест мјесеци.

Према ријечима секретара одбора за градњу храма свештеника Јована Пламенца синоћ је, што у новцу што у материјалу, прикупљено 182.667 евра донација, што најбоље свједочи колико је интересовање становника града под Румијом за градњу ове светиње.

Прије донаторске вечери Владика Амфилохије је са свештенством освештао просторије школе вјеронауке на руском језику при храму Светог Јована Владимира.

Р.В

Pin It on Pinterest

Share This