Select Page

[audio:http://www.svetigora.com/audio/download/6416/Kolarac_Pravoslavlje_Patrijarh_7.12.2009.mp3]

БЕОГРАД, 9. децембра – Најновији број Православља, новина Српске Патријаршије, посвећен блаженопочившем Патријарху српском Павлу, представљен је 7. децембра пред бројном публиком у Великој сали Коларчеве задужбине.

Ово запажено издање посвећено је животу и делима Патријарха Павла, као и упокојењу и сахрани Његове Светости. Текстове представљене на 80 страница новина, прати велики број фотографија које су својеврсна илустрација Патријарховог живота, али и незапамћеног испраћаја улицама Београда до Раковичког манастира у чијој је порти сахрањен.

На промоцији су своје успомене и сећања на Патријарха српског Павла, као брата, учитеља, монаха, пастира, евоцирали Митрополит црногорско-приморски Амфилохије, мјестобљуститељ патријарашког трона, Епископи нишки Иринеј и хвостански Атанасије, као и професор др Жарко Видовић.

Вече је почело кратким филмом сачињеним од беседа и поука Патријарха Павла, чији су аутори Ивица Видановић и Југослав Кипријановић. Програм је водио и текстове читао глумац Небојша Дугалић, а појао је Београдски мушки хор на челу са ђаконом Владом Руменићем.

Промоцији су, поред бројне публике и свештенства, присуствовали и Епископ средњоевропски Константин и Млађан Ђорђевић, саветник председника Србије Бориса Тадића.

Главни и одговорни уредник Православља, протојереј-ставрофор Миодраг Поповић захвалио се свим сарадницима, истакавши да је овај број само прва страна, само почетак једне велике књиге о Патријарху која је несместива у корице.

Извор: www.spc.rs

Pin It on Pinterest

Share This