Izaberite stranicu

БУКУРЕШТ, 15. новембра – Његово Блаженство Патријарх Румунске православне Цркве Г. Данило упутио је, поводом упокојења Патријарха Павла, Митрополиту Црногорско-приморском Амфилохију и Синоду СПЦ, писмо саучешћа следеће садржине:

Његовом Високопреосвештенству
Митрополиту Црногорско-приморском Амфилохију,
Предсједнику Светог Синода Српске Православне Цркве

Ваше Високопреосвештенство,

Са дубоким хришћанским болом примили смо вијест о одласку из овог свијета, у недељу ујутро 15. новембра, Његове Светости, Павла, Патријарха Српског, мудрог и духовног пастира преко пет деценија, од којих последњих 19 година као патријарх.

Његова смрт представља тренутак жалости не само за Српску Православну Цркву, већ и за нас, који смо га неколико пута лично срели.

Молимо се Христу Господу, Ономе коме је цијелог живота служио, некада и у тешким околностима за Српску Православну Цркву, да упокоји његову душу са праведницима и светима.

У име Светог синода Румунске Православне Цркве и наше лично, изражавамо братско саучешће пуноћи Српске Православне Цркве и молимо се Светој Тројици да је одржи у јединству и љубави према Господу Исусу Христу, великом Архијереју и глави Цркве.

Нека му је вјечан спомен!

+ДАНИЛО
Патријарх Румунске Православне Цркве

Pin It on Pinterest

Share This