Izaberite stranicu

ag_georg_karslidis АТИНА, 6. новембра – 6. новембра у манастиру Вазнесења Господњег у Драми (Грчка), свечано је обиљежена прва годишњица прослављена у лику светих и 60 година од престављења преподобног Георгија (Карслидиса) Новога Исповједника.

Празничном богослужењу су присуствовали многобројни поклоници из цијеле Грчке.

Преподобни Георгије је рођен 1901. године у понтијском малом мјесту Аргируполи у Малој Азији. 1919. године замонашен је у Грузији, у манастиру Живоносног Источника.

За вријеме бољшевистичких репресија био је затворен и осуђен на стријељање. Послије три пушчана метка, чудом је преживио и био ослобођен. 1929. године уз помоћ једне грчке породице отпутовао је за Грчку.

Од 1930. године преподобни Георгије је живио у селу Сирса близу Драме. 1934. године његови ученици граде манастир Вазнесења Господњег, гдје старац проводи остатак свог живота. Тешко болесном подвижнику, за све то вријеме помагала су његова духовна чеда, пошто се он није сам могао кретати. Преподобни Георгије се упокојио 1959. године.

Преподобног старца Георгија (Карслидиса) Новога Исповједника је одликовао подвижнички живот. Он је учио: „Волите све људе, још и непријатеље ваше. То је најосновније. Увијек имајте љубави, и према онима који вас не воле, и према онима који вас мрзе. Праштајмо и волимо све и када нам чине највеће зло. Тада ћемо бити истинска чеда Божја…“.

http://www.sedmitza.ru/news/850818.html

Pin It on Pinterest

Share This