Izaberite stranicu

Julija_TimosenkoКИЈЕВ, 19. октобра 2009. – Премијерка Украјине, Јулија Тимошенко добила је орден Светогробског братства, која је највиша награда Јерусалимске православне цркве, саопштава прес-служба украјинске Владе.

Почасну награду, која се додјељује црквеним поглаварима и предсједницима држава, за истакнуте заслуге пред Православном црквом, Тимошенко је добила у недјељу 18. октобра, из руку Патријарха јерусалимског Теофила, током своје посјете Израелу. „Нама је позната Ваша позитивна улога у политичким и црквеним сферама, истичемо ваше заслуге за јединство Цркава и водећу улогу у борби против антисемитизма“, изјавио је Патријарх, уручујући орден и диплому.

Јулија Тимошенко је позвала Теофила да посјети Украјину, рекавши да би то био историјски догађај за земљу. Патријарх је прихватио позив премијерке.

За вријеме своје специјалне посјете Јерусалиму, Тимошенко је посјетила света мјеста: Зид плача, Храм Гроба Господњег, Гетсимански врт, гроб Дјеве Марије и мјесто на ријеци Јордан, гдје се крстио Господ, саопштава Lenta.Ru.

http://www.blagovest-info.ru/index.php?ss=2&s=3&id=30328

Pin It on Pinterest

Share This