Select Page
Crkva Sv.Pantelejmon i Sv.Klimenta Ohridskog - Bare Radovica

ГАЛЕРИЈА

ЦЕТИЊЕ, 05. октобра (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас Свету службу Божију у цркви Светог Пантелејмона и Светог Климента Охридског у Барама Радовића код Манастира Морача.

«Свети апостол Павле каже да оно што је невидљиво у Богу, то постаје видљиво кроз Његову видљиву творевину, тако да небеса проповиједају славу Божју и све што постоји је живо и опипљиво свједочанство Онога Који је све то изњедрио», рекао је Владика у архипастирској проповиједи.

«Зато и пјевамо да је велики Господ и да су чудесна дјела Његова. И нема ријечи која би могла да опише чудеса Његова, видљива и невидљива. Јавља нам се Бог преко творевине Своје. А најчудесније свједочанство Његово, Његовог јављања и присуства, је чудесни људски лик, људско биће», рекао је он.

«У људском лику је згуснуто све оно што је Бог створио Својом руком и више од тога. У њему је присутна Његова Божанска љепота и Његова доброта. Зато и кажемо да је човјек створен по слици и прилици Божјој. Узет је са невидљивог лика Божанског и постао видљива икона Његова», објаснио је Митрополит црногорско-приморски.

«Свако људско биће собом и својим дјелима јавља славу Божју. Али, творевина сама по себи не може све да јави, па је Бог зато слао Своје Свете пророке, који су надахнути Духом Божјим откривали и оне дубље тајне од оних које нам открива творевина Божја», нагласио је Митрополит Амфилохије.

Владика Амфилохије сјутра ће, са Преосвећеним Епископом будимљанско-никшићким Господином Јоаникијем служити Свету службу Божију у цркви Светог Јована Крститеља у Затону код Берана, са почетком у девет часова.
Р.В./С.Ж.

Pin It on Pinterest

Share This