Izaberite stranicu

mitropolit-vladimir-sabodan-kijev-1 КИЈЕВ, 1. октобар 2009. – 30. септембра, на дан светих мученица Вјере, Наде и Љубави и мајке им Софије, у Украјини се први пут обиљежава Дан усиновљења. Тим поводом Блажењејши Митрополит кијевски и све Украјине Владимир се обратио својим земљацима. Обраћање је публиковано на званичном сајту Украјинске православне цркве.

Проглас поглавара Украјинске православне цркве поводом Дана усиновљења

Света Црква вјерује да о дјеци која су лишена родитељске љубави брину Мајка Божја, Анђео чувар и сам Господ, не остављајући их без свог старања. Али ту бригу треба да показују и вјерујући људи који не смију стојати по страни проблема дјеце без родитељског старања. За рјешавање овог проблема веома је важан препород правих породичних вриједности, очување породице као једне од главних основа моралног друштва.

Света Црква се нада да ће у нашем друштву све мање и мање бити сирочади, поготову при живим родитељима. И надамо се да ће Дан усиновљења доприносити томе.

Црква љуби дјецу. Томе нас учи сам Господ, Који је по свједочењу Јеванђеља, узео дијете на руке и загрливши га, казао ученицима: „Ко једно овакво дијете прима у Моје име, Мене прима; а ко Мене прими, не прима Мене него онога Који је Мене послао.“ (Мк. 9, 37).

Усиновљење је важан и одговоран корак, који захтијева хришћанске врлине вјеру, наду и љубав, које човјек може да добије само од Божанске Софије –Премудрости – Господа Бога и Спаса нашега Исуса Христа. Молимо се да Господ да мудрости у том блаогородном дјелу усвајања дјеце свима од кога оно зависи: васпитачима у дјечјим домовима, државним службеницима, благочестивим породицама.

Код Бога нема сирочади, ми смо сви његова деца!

30.9.2009.г.

+ Владимир, Митрополит кијевски и све Украјине, поглавар Украјинске православне цркве

http://www.patriarchia.ru/db/text/755621.html

Pin It on Pinterest

Share This