Izaberite stranicu
Звучни запис

Звучни запис

160-Ep-JovanЦЕТИЊЕ, 14. септембра (Светигора прес) – Његово Преосвештенство Епископ диоклијски игуман манастира Острог Господин Јован служио је јуче, на празник Сабора српских Светитеља, Свету службу Божију у манастиру Ждребаоник код Даниловграда.

 У литургијској проповиједи Владика је говорио о Светим српским јерарсима Пећке Патријаршије, међу којима важно мјесто заузима Свети Арсеније, други Архиепископ српски, чије мошти почивају у Ждребаонику.

«Има ли ишта љепше од те универзалности – да смо Васељенска Православна Црква? Проповједници те Ријечи Божје, они који су пажљиво слушали Ријеч Божју и живјели по њој су управо Светитељи из нашег рода. Зато немамо разлог за комплекс и инфериорност, јер заиста имамо цвјетове рајске, како каже пјесма коју смо синоћ и јутрос пјевали на служби», рекао је Епископ диоклијски.

«Имамо, дакле, и ми примјере да, кад смо најслабији и најнемоћнији, будемо они који се, како каже апостол Павле – жртвују, да не би онај који вас учи долазио да вас у жалости учи. И зато славимо Име Божје и зато се радујмо и напредујмо у вјери трезвено, са расуђивањем, са смјерношћу и смиреношћу које су имали Свети Арсеније и Свети Василије», поручио је Владика Јован.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This