Select Page

vikentije_arhiepiskopЈЕКАТЕРИНБУРГ, 24. август 2009. – Архиепископ јекатеринбуршки и верхотурски Викентије забранио је уралским свештеницима да крштавају људе без специјалних разговора и припреме, саопштава „Нови регион-Јекатеринбург“.

Како су саопштили из прес-службе Јекатеринбуршке епархије, на редовном засиједању свештенства Епархије донијета је коначна одлука о обавезној дужој припреми за тајну Крштења.

По благослову Архиепископа Викентија, крштење у свим уралским храмовима може да се обави тек након специјалне припреме: циклуса разговора, групних или индивидуалних разговора са свештеником или катехитом.

Човјек који је одлучио да се крсти, мора да се усрдно припрема за Тајну: да чита Свето Писмо, изучава Символ вјере, а такође и да оствари лично искуство молитве, као и заједничко на богослужењима.

На сабрању свештенства био је представљен и подијељен основни докуменат за организацију припреме за крштење у свим парохијама Јекатеринбуршке епархије: „Кратко излагање основних принципа за припрему мирјана за крштење“. У том документу, поред осталог, предложен је комплекс од 12 разговора са онима који желе да се крсте.

За неизвршење датог налога владајућим архијерејима, под чију надлежност су свештеници, може бити наложена епитимија.

http://www.sedmitza.ru/news/773898.html

Pin It on Pinterest

Share This