Select Page
19082009533

19. aвгуст 2009.г. - Преображење Господње - Иванова Корита - ГАЛЕРИЈА

ЦЕТИЊЕ, 19.8.2009. (Светигорапрес) – Јутрос су службеници Испоставе полиције Цетиње блокирали улаз у Метох Цетињског манастира – Храм Преображења Христовог на Ивановим Коритима свештенству Цетињског и Подгоричко-даниловградског намјесништва, на челу са Игуманом Цетињског манастира Архимандритом Луком Анићем и вјерницима, међу којима је мноштво дјеце са вјеронауке из Подгорице и Цетиња.

19082009534

19. aвгуст 2009.г. - Преображење Господње - Иванова Корита - ГАЛЕРИЈА

Разлози за забрану су, како су нас усмено обавијестили, без писменог рјешења, могућност „нарушавања јавног реда и мира“.

Како сазнајемо, службу у овом Храму је најавила псеудовјерска организација тзв. ЦПЦ предвођена рашчињеним Мирашем Дедеићем, те је Управа полиције одлучила да, и поред чињенице да је Храм у фактичком власништву Митрополије Црногорско-приморске и да њено свештенство годинама и деценијама несметано служи у овом Храму, забрани улазак у Храм.

На негодовања свештенства и вјерника зашто се не допусти служба Митрополији, а забрани правим и јединим нарушаваоцима јавног реда и мира – псеудорелигијској групацији тзв. ЦПЦ, присутни полицајци су се оглашавали ненадлежним, још увијек не дајући задоваљавајуће објашњење.

Света Служба Божија је ипак започета испред Храма и свештенство и вјерници Митрополије не удаљавају се од Храма, поучени искуствима у којима су били обмањивани од стране Полиције, која је у неким приликама, и поред обећања да неће никога пуштати у поједине храмове, пуштала присталице анатемисаног распопа Дедеића.

И.Б.

Pin It on Pinterest

Share This