Izaberite stranicu

Cybuskinq500ВОРОЊЕЖ, 18. август 2009.г. – По благослову Митрополита вороњешког и борисогљебског Сергија, у Покровском катедралном сабору Вороњежа 16. августа отворена је изложба дјечијих цртежа „Писмо пријатељу. Русија – Косово – Цхинвал“. Отварању изложбе је претходио молебан за мир српском и јужноосетинском народу.

Изложбу „Писмо пријатељу“ организовала је редакција дјечјих часописа „Добри младић“, и „Лијепа дјевојака“ из Јекатеринбурга. Изложба је постављана у Јекатеринбургу, Нижњем Тагилу и Санкт-Петербургу. Послије Вороњежа биће постављена у Москви, а крајем септембра и октобра у Цхинвалу и Србији. Осим изложбе цртежа у Јужну Осетију и Србију биће допремљено триста дјечијих писама и писама-цртежа адресираних косовским и цхинвалским дјевојчицама и дјечацима.

Млади житељи Вороњежа могу учествовати у акцији „Писмо пријатељу“: њихова писма и цртежи вршњацима из Косова и Цхинвала, док буде трајала изложба примаће се у ризници Покровског саборног храма. Заједно са писмима и цртежима могу се предати и поклони.

http://www.pravoslavie.ru/news/31601.htm

Pin It on Pinterest

Share This