Izaberite stranicu

Промоција часописа Светигора, Ћирилко и Орлић у Никшићу - ГАЛЕРИЈА

Промоција часописа Светигора, Ћирилко и Орлић у Никшићу - ГАЛЕРИЈА

Звучни запис

Звучни запис

ЦЕТИЊЕ, 12. августа (Светигора прес) – У Црквено-народном дому Светог Василија Острошког у Никшићу су 10. августа увече промовисани дјечји часописи «Ћирилко» и «Орлић», као и «Светигора», образник за вјеру, културу и васпитање, које издаје Митрополија црногорско-приморска у оквиру своје Издавачко-информативне установе «Светигора».

На промоцији су говорили Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Господин Јоаникије, уредник часописа «Светигора» јеромонах Кирило (Бојовић), проф. др Драго Перовић и Весна Тодоровић.

Владика Јоаникије је, отварајући промоцију, казао да је благослов радити са дјецом, подсјетивши на Господње ријечи: пустите дјецу к Мени, јер је таквих царство небеско. «Ћирилкова» мисија је, казао је он, да код најмлађих развија осјећај да је ћирилица њихово и писмо њихових очева, а да их «Орлић» призива на духовно узлијетање у православној вјери.

Др Драго Перовић говорио је о угрожености памћења у условима савремене технолошке цивилизације, у којој машина све више замјењује човјека.

Весна Тодоровић је говорила о концепцијским особинама ова два дјечја часописа.

У програму су учествовали и чланови никшићког хора Преподобне мати Ангелине, а дјеца полазници школе вјеронауке читали су одабране текстове из «Ћирилка» и «Орлића».

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This