Izaberite stranicu

22.Март 2009.г. Момишићи, Подгорица - ГАЛЕРИЈА

22.Март 2009.г. Момишићи, Подгорица – ГАЛЕРИЈА

ЦЕТИЊЕ, 22. марта (Светигора прес) – Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас, поводом Младенаца, са свештенством Свету службу Божију у цркви Светог Ђорђа у подгоричком насељу Момишићи.
Говорећи о данашњем празнику чедрдесет Севастијских мученика, у цркви у којој се чувају мошти четрдесет момишићких ђака и два свештеника пострадалих од Турака Владика је подсјетио да се овај празник у народу зове Младенци и да га обиљежавају сви они хришћани који су приступили Светој тајни брака.
«Ништа није толико обесвећено у овом нашем времену колико Светиња брака. Зато није чудо што је толико и развода бракова, што је толико поскитане дјеце која немају огњиште родитеске љубави и јединство између родитеља. И они сами се изнутра раздвајају и пропадају. И није случајно да та дјеца обично користе дрогу и друге пошасти које им уништавају живот», рекао је Митрополит Амфилохије.
«Јер, Светиња брака је Светиња узајамне љубави која је призвана да се онда претаче и према дјеци. Брак јесте радост, али је брак и подвиг и мучеништво савјести. Треба бити вјеран до смрти у браку, треба се потрудити да се сачува Светиња вијенаца који се примају са небеса. То је призвање оних који се вјенчавају, јер они иду путем мученика, живих свједока живога Бога», закључио је Владика Амфилохије.
Након литургије Владика је, заједно са свештенством и вјерним народом, пререзао славски колач.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This