Izaberite stranicu
20.Јануар 2009.-Манастир Острог - Света Архијерејска Литургија - ГАЛЕРИЈА

20.Јануар 2009.-Манастир Острог - Света Архијерејска Литургија - ГАЛЕРИЈА

Бесједа Архиепископа Г. Амфилохија на Јовањдан у манастиру Острог

ЦЕТИЊЕ, 19. јануара (Светигора прес) – Светом Архијерејском Литургијом и резањем Славског Колача данас је у Манастиру Острогу прослављен празник Сабора Светог Јована Крститеља, Крсне Славе Преосвећеног Епископа Диоклијског Игумана Острошког Господина Јована.

Свету Службу Божију служили су у Доњем Манастиру Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Господин Амфилохије и Преосвећени Епископ Диоклијски Господин Јован са свештенством.

«Из свог великог и дивног смирења израстао је велики Пророк Божји Свети Јован, Крститељ Господњи», рекао је вјерницима у архипастирској бесједи Митрополит Амфилохије. «Велики је то дар Божји да је Рука његова, којом је он крстио Господа, била овдје у овој Светињи у тешким, разбраћеним и распамећеним временима Другог свјетског рата и послије њега», рекао је он.

«Да је она, попут њега, послије његовог мученичког страдања, ишла и ходила путевима од Јерусалима, до Антиохије, Цариграда, Родоса, Малте, Петровграда, Београда, па до Острошке и Цетињске Светиње. Његова Света Рука ходи и проходи земље и градове, народе, прати историјска збивања и непрекидно остаје живи свједок Живога Господа», казао је Митрополит Црногорско-приморски.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This