Izaberite stranicu

velibor_dzomicСветиње Божје чува Бог и оне својом благодатном силом саме себе чувају. Сви ми људи на земљи, било да смо свештеници било лаици, па и козаци, Светињама Божјим указујемо поштовање и са вјером и љубављу им приступамо како бисмо од њих примили благодат и благослов.

Са таквом вјером и љубављу ових дана Светињама је приступио господин Виктор Петрович Водолацки, атаман Велике донске војске, врховни атаман Козачке војске Русије и депутат Путинове Јединствене Русије у Руској Думи, са својим сарадницима. Козаци себе сматрају заштитницима Православља и Светиња Божјих свуда у свијету. Они су Часном Крсту и руци Светог Јована Крститеља, који се по Божјој вољи налазе у Цетињском манастиру, такву пажњу, поштовање и љубав указали и прије двије године када је рука Светог Јована походила Русију.

Козаци, као и многи други Руси, су долазили и долазиће у Цетињски Манастир који је свагда отворен за све вјернике и све људе добре воље.

Светиње у Црној Гори за сада, Богу хвала, нијесу угрожене, а само недобронамјерни нечију вјеру, љубав и поштовање према Светињама могу да доживе као атак на Црну Гору која има своје законе из многих области, па и о ношењу оружја и оружаним пратњама.

Протојереј мр Велибор Џомић
Парох Подгорички

Pin It on Pinterest

Share This