Izaberite stranicu

Сабор Пресвете Богородице - Св.Литургија у Манастиру Морача - ГАЛЕРИЈА
Сабор Пресвете Богородице – Св. Литургија у Манастиру Морача – ГАЛЕРИЈА

08.Јануар 2009.г.Бесједа +АЕМ Амфилохија Манастир МорачаЦЕТИЊЕ, 08. јануара (Светигора прес)Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас са свештенством Свету Службу Божију у Манастиру Морача.

«Ево ја и дјеца моја, записао је Свети пророк Давид и притом није говорио о себи и дјеци коју је њему Бог дао, него о Ономе Који ће се родити од Пресвете Богородице, Који је предвјечни Бог и Који је постао Дијете младо», рекао је Митрополит Амфилохије у архипастирској бесједи. «И око тог младог дјетета, Христа Богочовјека сабрала су се и сабирају се дјеца кроз вјекове», рекао је он.

«И када би гледали све саборе и сва људска сабрања кроз историју видјели би да нема величанственијег сабрања и већег сабора од сабора дјеце Божије око Сина Божијег, јединородног», казао је Владика.

«Ниједан умјетник који је кроз историју сликао Његов Свети лик никада није успио да Га услика у правом смислу, јер љепота Његова је тако узвишена и величанствена, неописива и неисказива да људска рука не може описати и записати сву Његову истину и сву тајну Његову», рекао је Митрополит Амфилохије.

У току Литургије, којој су присуствовала дјеца са школе вјеронауке у Колашину, у чин чтеца произведен је студент Богословског Факултетa у Београду Владимир Радовић.

Митрополит Амфилохије затим је у Барама Радовића, на гробљу Биљеге служио помен оцу Ћиру и мајци Милеви и осталим крвним сродницима.

Митрополит Амфилохије сјутра ће служити Свету Службу Божију у Манастиру Дуљево, са почетком у девет часова.

Р.В./С.Ж.

Pin It on Pinterest

Share This