Select Page
img_0019-custom

Освећење нове цркве у Тудоровићима - ГАЛЕРИЈА

ЦЕТИЊЕ, 21.12.2008.год. – Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Господин Амфилохије освештао је данас обновљену саборну цркву Светог Николе у Тудоровићима код Светог Стефана и у њој служио Свету архијерејску литургију.

«Како људе, који у име Божје граде оно што граде, Бог обдари, каквим чудесним даровима», рекао је Владика у архипастирској бесједи вјерницима. «Широм свијета постоје храмови грађени у славу Божију, претварани у дом Божји и у мјесто обитавања славе Његове. Ево једног од таквих храмова сграђеног рукама, вјером и жртвом ваших и наших предака, храма Светог оца Николаја који је поново заблистао својом првобитном љепотом», казао је он.

«Усудио бих се да кажем да је он данас љепши него што је икада био од времена своје градње. Као што је он заблистао својом љепотом, тако да и ми данас улазећи у овај освештани, обновљени храм можемо мирне душе да кажемо Господе, завољех љепоту дома Твога и мјесто обитавања славе Твоје, јер је Свето мјесто», рекао је Митрополит Црногорско-приморски.

«Ово је Свето мјесто, јер на њему је једини Свети Господ проговорио и говорио од тренутка када је храм саграђен. Његова ријеч је ућутала једно одређено вријеме због непогода и землотреса, а могуће и због наших људских слабости и отуђења од Светог мјеста обитавања славе Божје. Али ево поново, благодарећи вашо вјери и вашем труду, на челу са нашим Стевом Јовановићем и градитељским одбором и уз труд неимара, овај храм данас радује и небо и земљу. Радују се кости предака, свих оних који су на било који начин, од полагања његових темеља до данас, уградили себе у овај храм», казао је Митрополит Амфилохије.

Митрополит Амфилохије је поводом празника Светог Николе, славе обновљене цркве у Тудоровићима, благословио и пререзао славски колач.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This