Select Page

Оренбург, Оренбуршка област, Русија, 18. април 2024

Икона Пресвете Богородице у дому локалног парохијана точи миро усред великих поплава које су захватиле руске регионе Урала и југозападног Сибира, саопштила је Оренбуршка епархија Руске православне цркве.

Епархија пише:

Парохијанка Саборног храма Светог Николе, слушкиња Божија Надежда, прича о икони коју њена породица пажљиво чува дуги низ година. Када су бољшевици уништавали храмове у Октјабрском округу, ова икона Пресвете Богородице је спасена од скрнављења. Надеждина мајка се дуго молила пред иконом. Њеним ћеркама се чинило да са њом разговара као да је жива. Када јој је мајка преминула, Надежда је узела икону код себе и сада и она стоји пред њом у молитви.

Слушкиња Божија Надежда сведочи да је на почетку Специјалне војне операције икона променила изглед и почела да излива миро. Исто се догодило и са почетком поплава у Оренбургу.

Представник епархије је за РИА-Новости објаснио да „иконе мироточе у време туге или опасне ситуације, позивајући на промену нашег става према животу и ономе што се дешава. Икона такође може да точи миро да покаже грешницима да чине духовни преступ.”

Епархије у Русији и Казахстану нуде свеобухватну помоћ онима који су страдали у поплавама које су почеле почетком априла.

Извор: https://orthochristian.com/

Превела Љ.П.

Pin It on Pinterest

Share This