Select Page

У касним поподневним часовима, Његова светост Патријарх српски г. Порфирије, у пратњи протојереја-ставрофора др Велибора Џомића, професора Правног факултета у Крагујевцу, протођакона др Драгана Радића, професора Богословског факултета у Београду и ипођакона Дејана Накића, допутовао је у петак у Њујорк. У хотелу Јохн Ф. Кенедија, поглавара Српске православне цркве, дочекали су протојереј-ставрофор др Живојин Јаковљевић, старешина Саборног храма Светог Саве на Менхетну и г. Вељко Добриловић, председник Црквене управе, са децом обученом у народне ношње који су са хлебом и сољу дочекали Светог Патријарха.

Програмом боравка предвиђено је да у недељу, 18. фебруара у 9 сати, Свети Патријарх служи Свету литургију у Саборној цркви Светог Саве на Менхетну, те да одржи више радних састанака посвећених наставку обнове Саборног храма. Црква и парохијски дом у Њујорку, који су оштећени у пожару на Ускрс 2016.

Одлукама надлежних црквених власти, Црквено-школска општина Њујорк и њена парохија су привремено, у циљу превазилажења проблема и успостављања црквеног поретка, поверене на духовно старање и управљање Његовој светости Патријарху српском г. Порфирију.

Извор: СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This