Select Page

На дан Светог Николаја Мирликијског Чудотворца 19. децембра 2023. године у поподневним часовима у Амбасади Републике Србије у Буенос Ајресу, уприличен је пријем за Његово преосвештенство г. Кирила Епископа буеносајреског и јужно-централноамеричког и администратора Митрополије загребачко-љубљанске СПЦ. Пријем је уприличен поводом предстојећих празника.

Аташе Амбасаде г. Зоран Ђокић је Епископу Кирилу уручио честитке и поклоне у име Његове екселенције предсједника Републике Србије г. Александра Вучића и том приликом рекао: ”Ја као представник Амбасаде сам добио ту част да вам се обратим и предам овај поклон. Председник Србије вас поздравља и жели вам све најбоље у животу и да служите Богу и свом народу овдје и на сваком мјесту гдје вас Српска православна црква пошаље. Уверен да ћете и овде у Латинској Америци и у Хрватској и Словенији бити истински пастир наше Цркве и повереног вам народа, искрено и од срца вам честитам предстојеће божићне и новогодишње празнике.”

Епископ Кирило је захвалио за честитке и поклон од г. Вучића: ”Срби гдје год живе и раде, воле и моле се за државе свог рођења и свог дјеловања, али нарочито воле и моле се за матичну државу нашег народа Републику Србију, њен народ, њене власти и војску. Честитамо г. Вучићу празник Светог Николе и предстојеће божићне и новогодишње празнике са жељом да у здрављу и даље управља државом Србијом и води свој народ путем благостања и просперитета. Веома смо ганути што држава Србија у лицу свог предсједника брине и мисли о нашем народу ма гдје да он живи и ради.”

Г. Ђокић је уручио Епископу Кирилу и пригодан поклон у име г. Владимира Орлића председника Народне Скупштине Републике Србије, а такође му упутио честитке и у име Амбасаде и у своје лично име.

Pin It on Pinterest

Share This