Select Page

У свечаној сали хотела Ахат Плаза 18. новембра 2023. године у Офенбаху одржана је донаторска вечера у организацији Епархије диселдорфске и немачке и Црквене општине Франкфурт.

Том свечаном догађају присуствовало је око три стотине еминентних гостију из Немачке и Отаџбине. Програм је отворио Владике Григорије пригодном беседом (беседа у целости налази се ОВДЕ), нагласивши значај који вечера има не само у међуљудским односима као медијум љубави, гостопримства и пријатељства, него и њену незаобилазну улогу у историји спасења и наше хришћанске Цркве од најранијих времена па све до данас, што се посебно огледа у вечери љубави или Светој евхаристији.

У наставку програма приказан је краткометражни филм историјата и значаја Минхенског (Српског) псалтира. Присутнима су се обратили и: испред Епархијског управног одбора Епархије диселдорфске и немачке г. Миодраг Шорић, у име Градоначелника Франкфурта гђа Милкица Ромић, у име парохијана и Црквеног одбора свештеник Симон Туркић. Атмосферу је употпунио музички програм у коме су наступили хармоникаш Мирослав Нишић из Есена, музички дуо Марије Милосављевић и Оливера Рушке из Франкфурта, као и оркестар Златни фијакер из Новога Сада.

На донаторској вечери у сврху довршења изградње храма Васкрсења Христовог на Галусу прикупљено је око 195 хиљада евра. Том приликом продато је и 10 примерака фототипског издања Минхенског (Српског) псалтира у вредности од 100 хиљада евра, док је икона Пресвете Богородице, дело уметника Рада Шарића, продата на аукцији за 3500 евра.

Извор: Епархија диселдорфска и немачка

Pin It on Pinterest

Share This