Izaberite stranicu

Центар за развој Шајкашке, са благословом Његовог преосвештенства Епископа сремског г. Василија и племићке породице Стратимировић, а на предлог Александра Ђурђева, предсједника Организационог одбора Фондације вожда Ђорђа Стратимировића, додијелио је орден „Крст вожда Ђорђа Стратимировића“ Високопреподобном архимандриту Данилу (Трпчевском), игуману манастира Ђурђеви Ступови, који му је на празник Светог великомученика Димитрија, у сриједу 8. новембра 2023. године, уручен у катедралном манастиру Епархије будимљанско-никшићке, Ђурђевим Ступовима.

У Указу се наводи: „Осведочени у самопрегорно служење Богу и Српској Православној Цркви и њеном народу широм српских земаља и расејања, као и у пожртвовано истрајавање на вредностима светосавске духовности и идејама свесрпског јединства, а особито у знак признања за показану верност и значајан допринос на делу сведочења вредности и очувања традиција Српске Војводине, одликујемо Његовом Високопреподобију архимандриту Данилу (Трпчевском) Крстом Вожда Ђорђа Стратимировића.”

Уручењу високог признања, у манастиру Ђурђеви Ступови, присуствовала је делегација Фонда вожда Ђорђа Стратимировића, а Орден су уручили ђакон Ненад Јовановић, замјеник предсједника Организационог одбора Фондације и доктор економских  наука Владимир Јестровић, који је уједно и члан Центра за развој Шајкашке.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Pin It on Pinterest

Share This