Select Page

У амфитеатру Православног богословског факултета Универзитета у Београду, 2. октобра 2023. године, одржан је свечани пријем студената прве године. Свечаност је почела интонирањем химне Републике Србије.

Декан факултета, протојереј проф. др Зоран Ранковић, обратио се новим студентима и пожелео им добродошлицу. Истакао је посебност и значај студирања на Православном богословском факултету као једном од оснивача Универзитета у Београду. Пожелео им је срећно и успешно студирање, обраћајући пажњу на важност усавршавања у науци Христовој.

Продекан за наставу, презвитер проф. др Србољуб Убипариповић, нагласио је значај богослужења као темеља вере и позивао студенте на сарадњу, љубав и међусобно поштовање. Истакао је значај посећивања наставе и активног учешћа у њој за успешно студирање, као и важност међусобног поверења.

Управник службе за студентска питања, Весна Скоруп, обавестила је студенте да је студентска служба на располагању за помоћ и подршку у складу са својим надлежностима.

На крају, испред Студентског парламента Немања Јевтић представио је активности парламента и најавио студенте менторе који ће помагати новим студентима прве године у свему што буде потребно.

Свим студентима прве године желимо успешно студирање и напредак у академској теологији.

Изор: ТВ Храм

Pin It on Pinterest

Share This