Select Page

Његово преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викарни Епископ Његове светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је Свету архијерејску литургију на празник Воздвижења часног Крста – Крстовдан, 27. септембра 2023. године у манастиру Пећка патријаршија, уз саслужење пароха Драгана Радовановића и молитвеном присуству сестринства манастира.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да свако од нас носећи свој крст у животу треба свакога дана да од знамења проклетства, прави знамење победе, да знамо да тескоба коју осећамо има смисла, да знамо да бол има смисла, да знамо да неправда има смисла, да све има смисла када на том крсту видимо Господа Христа.

„Нека би нам Господ Христос распети и васкрсли и вазнесени, дао снаге да на овом месту, посебно Пећкој патријаршији, месту које је крстом означено, нашом вером у нашим срцима, да чинимо од проклетства благослов, да све оно што на нас насрће као лоше, као пропаст, као бесмисао, јер знате да овај свет у злу лежи и иде ка свом крају и преображају, да ми све то својом вером у Христа Васкрслога преображавмо свакога дана. То је дужност хришћанина“,  поручио је Владика Иларион.

Извор: ТВ Храм

Pin It on Pinterest

Share This