Izaberite stranicu

У Бијељини је данас свечано отворен нови објекат вртића “Чика Јова Змај” под називом “Ђурђевак”, који може да прими 200 деце.

Објекат је отворен уз Саборну цркву, а свечаном отварању присуствовао је Његово преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Фотије, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и бројни гости.

Преосвећени Владика Фотије се након освећења обратио присутнима, истичући да овај град брине о својој будућности, брине о својој деци и омладини:

“То показује и ова зграда коју смо заједно са градом направили и нашли најбољи компромис да то буде обданиште. Такође, лепо је место поред Саборне цркве, да се људи долазе овде Богу молити када узимају своју децу и унучад и воде их кућама. Хвала Богу и ми се радујемо да је Црква могла да дâ свој допринос овоме делу. Ми смо заједно на простору просвете са градом и са свим просветним институцијама  и трудићемо се да тако буде и убудуће и да ово буде место нашег сусретања и место наших долазака, место наше бриге о будућнсти, подизања наше дечице и њиховог васпитања у најбољој традицији наше православне културе и писмености. Желим свако добро свима, господину директору и свима који ће радити овде у овој установи да буду добри педагози и добри васпитачи, да се труде око наше деце и онда ће наша деца излазити одавде и добрим путем ходити и бити добра деца и добри сутра и ученици и све друго у овоме друштву. Нека сте Богом благословени и благословен нека је овај чин освећења вртића!”

Директор вртића “Чика Јова Змај” Славиша Вујановић рекао је новинарима да вртић, захваљујући Градској управи Бијељине, у сарадњи са Епархијом зворничко-тузланском, повећава капацитете и обухват деце предшколским васпитањем и образовањем. Он је изразио наду да ће ускоро свако дете предшколског узраста у граду бити обухваћено неким од програма предшколског васпитања и образовања.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Pin It on Pinterest

Share This