Izaberite stranicu
Црквена општина Мостар организовала је 24. јуна поклоничко путовање за своје парохијане у манастир Острог. Вјерници су на челу са својим свештеником протојерејем Марком Гојачићем кренули на пут према манастиру Острог. Ту су се поклонили моштима Светог Василија. Након што су се пред кивотом овог великог Божијег угодника  помолили за здравље својих најближих, путовање се наставило према манастиру Жупа Никшићка.
По благослову игуманије ове Свете обитељи, мати Ефимије, поклонике је дочекала монахиња Олга која је вјернике упознала са богатим историјатом овог манастира који поново Васкрсава доласком игуманије Ефимије и њеног сестринства. Ове вриједне монахиње спремиле су послужење за драге госте из долине Неретве.
По повратку у Херцеговину, поклоничка група посјетила је и манастир Рођења Светог Василија у Мркоњићима гдје се од недавно налазе и мошти мајке Светог Василија, Свете Анастасије. Вјерници су цјеливали новообретене мошти светитељке након чега им је монахиња Магдалина испричала укратко историју ове светиње, али и причу о животу Светог Василија и његове мајке, преподобне Анастасије.
Захвалност дугујемо свима на срдачном гостопримству и надамо се новим радосним сусретима.
Вјероучитељ
Милош Јањић

Pin It on Pinterest

Share This