Select Page

Поетско – сликарско вече под називом „Дјеца Зете Светом Василију“ одржано је синоћ у Културно – информативном центру „Зета“, а приредили су га полазници школе вјеронауке из Грбаваца са вјероучитељицом Маријом Радуновић.

Кроз прозно – поетски приказ живота Светог Василија Острошког Чудотворца публика се детаљније упознала са приликама у којима је живио и подвизавао се овај дивни Божији угодник.

Стављајући акценат на љубав, вјеру и молитву Светог Василија, дјеца су послала свијету поруку да су свети и свијетли примјери из нашега рода свјетиљке које им и данас освјетљавају пут и показују куда и како треба да ходе.

Сат времена дуг и веома садржајан програм употпунили су млади инструменталисти, који су на: виолини, хармоници и клавијатури одсвирали неколико композиција духовне и класичне музике.

Поред прозно – поетског дијела програма у холу КИЦ – а „Зета“ одржана је и сликарска радионица, на којој су дјеца и млади сликали на тему „Мој дар Светом Василију“.

Ово је друго по реду програмско вече у којем школе вјеронауке из Зете представљају свој рад у Културно – информативном центру „Зета“.

Подсјећамо да су 26. априла, благодарећи уредништву КИЦ – а, три младе пјесникиње, такође полазнице школа вјеронауке, добиле прилику да своју духовну поезију представе зетској публици.

О. Б.

Pin It on Pinterest

Share This