Select Page

У петак, 17. марта 2023. године у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, одржаће се поетско добротворно вече посвећено Косову и Метохији поводом годишњице мартовског погрома са почетком у 19 часова. Током ове вечери биће представљена и књига – зборник ,,Богородица Љевишка у песмама“ ауторки, приређивача Радмиле Кнежевић и Леле Марковић. Књига садржи стихове инспирисане Богородицом Љевишком и царским Призреном.

Коауторка антологије „Богородица Љевишка у песмама“ пјесникиња Радмила Кнежевић, је професионална глумица, редитељ, писац драма за дјецу; дипломирала је на Факултету драмских умјетности у Приштини – смјер глума, а на Филолошком факултету Универзитета у Приштини српски језик и књижевност; глумица је Народног позоришта у Приштини, чије је сједиште сада у Грачаници, извршни директор Дјечијег драмског студија у Будви, а објавила је седам књига различитих жанрова за дјецу и одрасле, добитник више награда за књижевни и позоришни рад.

Поздравно слово изговориће протојереј Никола Пејовић, старјешина Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици. Током вечери о књизи ће говорити: Јеромонах Исидор, професор Призренске богословије ; Новица Ђурић, предсједник Удружења књижевника Црне Горе ; Радмила Кнежевић, приређивач зборника.

Водитељка програма је књижевница и пјесникиња Милица Бакрач.

Средства која ће се сакупљати током ове добротворне вечери биће намијењена за обнову Богородице Љевишке.

Б. М.

Pin It on Pinterest

Share This