Select Page

Молитва је мати свих врлина и уз пост штити од непријатеља, поручио је Његово преосвештенство Епископ рашко-призренски Теодосије на духовној трибини „О молитви“ у Грачаници.

Владика је указао да су „Оче наш“ и „Богородице дјево“ двије најаче молитве које би сви вјерници требало да знају и које се из срца упућују.

„У било којој ситуацији се нашли треба прочитати `Оче наш` јер је у тој молитви све садржано“, савјетовао је владика Теодосије.

Он је нагласио да се треба молити непрестано и осећати Божију близину, да је најбоље то чинити у тишини, ноћу када се све смири.

„Молитвом просвећујемо срца док се у нама рађа нада у спасење“, рекао је владика и додао да највише што родитељ може да учини за своју дјецу је да их преда Господу, уз молитву да он зна како да сачува.

Он је нагласио да је најкраћа и најважнија молитва – Исусова молитва „Господе Исусе Христе, сине Божији, помилуј ме грешног“ или „Господе помилуј ме грешног“, те молитва изговорена у цркви „Господе, помилуј“.

Епископ Теодосије истакао је да сваки хришћанин у току поста настоји да уради неки подвиг, али је најважнији подвиг заједнице, нагласивши да су молитва и пост темељ духовног живота и узрастања у Христу.

Извор: Срна

Видео: Радио Гораждевац

 

Pin It on Pinterest

Share This