Izaberite stranicu

Поклоничка и радна посета о редовном сабрању свештенства Епархије аустријско-швајцарске, које ће ове године бити одржано у манастиру Студеници од 20. до 23. фебруара, започела је 20. фербуара 2023. године молитвеним окупљањем у храму Светог Саве на Врачару.

Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј одслужио је помен блаженопочившем Патријарху српском Иринеју, у присуству Епископа ремезијанског г. Стефана, викара Патријарха српског, и уз молитвено учешће четрдесет свештеника и ђакона.

Посебну радост свештенству причинило је присуство Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, који је издвојио драгоцено време и приредио обилну трпезу љубави за све госте и благословио их речју поуке уочи предстојећег Великог поста, храбрећи свештенике да истрају на путу Светог Саве, на путу покајања, да истрају у своме призиву, имајући увек фокус на Литургији која са својом визијом света доноси и нову перспективу и приступ у решавању свих проблема, а она од свештенослужитеља тражи жртвену љубав. Владика Андреј је захвалио домаћину у своје лично име и у име свега свештенства, преносећи му њихову радост и нескривено нестрпљење у исчекивању поновног сусрета, овај пут у Аустрији, планираног за почетак јуна поводом освећења новоподигнутог спомен храма Српским новомученица на стратишту у Маутхаузену.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска, СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This