Izaberite stranicu

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије посјетио је данас Општину Колашин и том приликом је са предсједником Општине Владимиром Мартиновићем потписао уговор којим су обезбијеђена финансијска средства у износу од 50.000 € за изградњу и постављање спомен обиљежја блаженопочившем Митрополиту Амфилохију.

Мартиновић је захвалио Митроплиту Јоаникију на посјети и истакао да му је част и задовољство што је Општина Колашин предузела први корак на очувању сјећања на почившег Митрополита који је био рођени Колашинац.

Са своје стране Митрополит црногорско-приморски господин Јоаникије је захвалио на племенитој идеји и вриједној донацији која ће послужити да се врлом јерарху Цркве Христове блаженопочившем Митрополиту Амфилохију подигне спомен обиљежје у родном граду.

Приликом ове посјете општини Колашин Високопреосвећени Митрополит Јоаникије је лично честитао господину Мартиновићу ступање на дужност и пожелио му помоћи Божије у раду.

Додао је да споменик Митрополиту Амфилохију није само споменик једном вјерском поглавару. То је и споменик култури, јер је Митрополит био културни дјелатник и члан Удружења књижевника Црне Горе.

Такође, предсједник Општине је истакао и да ће локална управа у наредном периоду бити отворена за сарадњу са Митрополијом како би се на успјешан начин реализовала донација.

Н.Ј.

Pin It on Pinterest

Share This