Izaberite stranicu

2022. Љета Господњег, 2 октобра, када молитвено прослављамо, свете мученике, Трофима, Саватија и Доримендота, служена је Света литургуја у општежитељном мушком манастиру Светог Николаја Мирликијског Чудотворца у Маћагају, Аргентина.

Светом Евхаристијом је началствовао, протојереј и архијерејски намјесник Бранко Станишић уз саслуживање јеромонаха Никите, настојатеља манастира Светог оца Николаја.

Надахнутим бесједом, вјерницима се обратио отац Бранко тумачећи им јеванђеску причу о талатима које нам је Господ дао, и на који начин умножавамо дате таланте, и на који начин их закопавамо, као зли слуга, који се помиње у Јеванђелској причи. Отац Бранко је истакао да се таланти умножавају трудом и жртвом и да сваки труд и жртву коју уложимо ради Господа, Господ нам благослови и умножи, и тако живећи кроз труд, кроз молитву и света Богослужења ми своје дарове и таланте умножавамо. Али ако се не трудимо, не живимо по Божијем закону, не исповедамо се, не кајемо се, не причешћујемо се, не идемо на свете литургије, онда своје дарове закопавамо које нам је Господ дао да умножимо и развијемо у овом животу, док не достигнемо пуноћу раста Христовог по ријечи апостола Павла.

Јрм. Никита

Pin It on Pinterest

Share This